Web
Analytics
Τέλος οι πόνοι με το fysiotek - Ο Δρόμος για την Θεραπεία
Ένα πρωτοποριακό μηχάνημα από την Αμερική βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να δώσει τέλος στους μυοσκελετικούς πόνους.  Πρόκειται για το φυσιοθεραπευτικό μηχάνημα  «Fysiotek», έρχεται από την ΝΑΣΑ με στόχο την αξιολόγηση και την θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και χωρίς παρενέργειες.

 

fysiotek

 

Το  Fysiotek  ξεχωρίζει από τα άλλα θεραπευτικά μηχανήματα γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει αξιολόγηση- ανάλυση της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων με έναν μοναδικό τρόπο. Έτσι ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε καινούργιες εξετάσεις για το πρόβλημά του που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Τα πρωτόκολλα του Fysiotek  έχουν την ικανότητα να αξιολογούν και τους μυς του ανθρώπινου σώματος και να βρίσκουν και να θεραπεύουν επώδυνα σημεία σε αυτούς (trigger points) όπως και να ερεθίζουν σημεία βελονισμού. Το Fysiotek κατά τη διάρκεια της θεραπείας κατευθύνει τον θεραπευτή ως προς το είδος και τη διάρκεια της θεραπείας και επαναξιολογεί και τυπώνει τα αποτελέσματα της ανάλυσης και θεραπείας και κρατάει αρχείο για αυτά.

Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος απορρέουν από το συνδυασμό αξιολόγησης- θεραπείας- επαναξιολόγησης κάθε φορά που ο ασθενής επισκέπτεται το φυσικοθεραπευτικό κέντρο. Ο ασθενής μπορεί να ζητήσει τα αποτελέσματα μιας μεμονωμένης θεραπείας- αξιολόγησης ή τα συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ πρώτης και τελευταίας θεραπείας.

Πως εφαρμόζεται η θεραπεία;

Ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί την κεφαλή του Fysiotek και ασκεί επαναλαμβανόμενες ανώδυνες πιέσεις, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις. Το Fysiotek μπορεί επίσης να έχει εφαρμογή στη θεραπεία του μυικού σπασμού και των Trigger points, (επώδυνα σημεία στους μυς).

Ποιοι χρειάζονται θεραπεία με το FYSIOTEK;

Οι κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με μυοσκελετικά προβλήματα αντιδρούν αμέσως στη θεραπεία με το Fysiotek. Ειδικά αυτοί που έχουν πόνο στον αυχένα ή στην οσφυική μοίρα της σ.σ. Η έρευνα έδειξε ότι η βελτίωση σε επιλεγμένα γκρουπ ασθενών είναι πάνω από 50% μετά από τις πέντε πρώτες θεραπείες.

fysiotek3

Ποιες παθήσεις θεραπεύει το FYSIOTEK;

Το FYSIOTEK αξιολογεί και θεραπεύει: αυχενικό σύνδρομο, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, αθλητικές κακώσεις, πόνο στον ώμο, πόνο στην πλάτη, πόνο στο πέλμα, οστεοαρθρίτιδα, οσφυαλγία, ισχιαλγία, πόνο στο ισχίο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αυχενικό πονοκέφαλο, ζαλάδα κλπ.

Τι αποτελέσματα έχει στις ρευματικές παθήσεις;

Τα αποτελέσματα στην ρευματολογία είναι πολύ καλά όσον αφορά την κινητικότητα των αρθρώσεων, την μείωση του οιδήματος και του πόνου.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η πρώτη επίσκεψη που περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού διαρκεί περισσότερο. Ο φυσικοθεραπευτής εξετάζει τον ασθενή και αξιολογεί αν υπάρχουν αντενδείξεις για τη θεραπεία.Οι επόμενες θεραπείες μπορούν να περιλαμβάνουν εφαρμογή κρυοθεραπείας, αναλγητικού ρεύματος και σταθεροποιητικό ασκήσεων για τη σ.σ. και τις αρθρώσεις.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνει κάποιος;

Για τα μυοσκελετικά προβλήματα σε οξεία ή υποξεία φάση (μέχρι ένα μήνα), συνιστώνται 10 θεραπείες και για τα χρόνια προβλήματα 15 θεραπείες.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η θεραπεία;

Οι θεραπείες πρέπει να γίνονται κατά περίπτωση κάθε μέρα ή το λιγότερο τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι ο ασθενής να νιώσει σημαντική ανακούφιση. Ο σκοπός της συχνής θεραπείας είναι να μειώσει το χρόνο που ο ασθενής πονάει και να εξασφαλίσει τη γρήγορη αποκατάσταση. Οι συχνές θεραπείες δίνουν και το καλύτερο αποτέλεσμα και μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των συνολικών θεραπειών για το δεδομένο πρόβλημα.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γεώργιος Κακαβάς

Φυσικοθεραπευτής

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.fysiotek.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.