Web
Analytics
Σε ποια θέματα υγείας, δεν πρέπει να καταναλώνετε ginger - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Σε ποια θέματα υγείας, δεν πρέπει να καταναλώνετε ginger

Το ginger, τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιοδραστικές ενώσεις και επομένως είναι ωφέλιμο για ολόκληρο το σώμα. Επίσης λόγω των πολλών ενζύμων που περιέχει, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, βοηθάει στην αποσύνθεση και πέψη των τροφών, καθώς και στην αποτοξίνωση του σώματος. Τέλος χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και στη παρασκευή φαρμάκων.

Παρά το γεγονός όμως ότι είναι χρήσιμο σε πολλά θέματα υγείας, σύμφωνα με το naturalhealingmagazine, το ginger δεν συνιστάται σε:

Διαταραχές του αίματος

Η ρίζα του ginger, ενισχύει την ροή του αίματος και διεγείρει την κυκλοφορία και επομένως είναι ευεργετική στην παχυσαρκία, στον διαβήτη, στην νόσο Raynaud ή στην Περιφεριακή αρτηριακή  νόσο. Πρέπει όμως να αποφεύγεται αυστηρά στην περίπτωση της  αιμοφιλίας.

Η αιμοφιλία αποτελεί μια γενετική διαταραχή, στην οποία η ικανότητα πήξης του αίματος μειώνεται, που σημαίνει ότι ακόμη και ένας μικρός τραυματισμός που επιφέρει αιμορραγία, μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο. Αυτό συμβαίνει επειδή το ginger, μπορεί να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των φαρμάκων που δρουν κατά της αιμοφιλίας και πιθανόν να επιδεινώσει την κατάσταση και να προκαλέσει θανατηφόρα αιμορραγία.

Ορισμένα φάρμακα

Άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για διαβήτη και υπέρταση διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, καθώς το ginger αλλάζει την επίδραση τους στο σώμα.

Ο συνδυασμός ginger με αντιπηκτικά, β-αναστολείς ή φάρμακα που περιέχουν ινσουλίνη, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Ο λόγος είναι ότι το ginger διεγείρει τη αραίωση του αίματος και μειώνει την πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επίδραση των παραπάνω φαρμάκων.

Άτομα με χαμηλό βάρος

Το ginger διεγείρει την πέψη και γι’ αυτό το λόγο είναι αποτελεσματικό σε άτομα που έχουν  ενοχλήσεις στο στομάχι ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Αν έχετε σημαντικά χαμηλό βάρος, έχετε ανάγκη να επιβραδύνετε την πέψη και να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορείτε από το φαγητό. Η υψηλή περιεκτικότητα του ginger σε φυτικές ίνες μετακινεί την τροφή μέσω του πεπτικού συστήματος, ενώ άλλες ενώσεις  της ρίζας αυξάνουν τον μεταβολισμό και προωθούν την απώλεια βάρους.

Εγκυμοσύνη

Το τσάι από ρίζα του ginger, στην αρχή της εγκυμοσύνης έχει διαπιστωθεί ότι ανακουφίζει από την ναυτία και τον εμετό. Όμως, μετά το πρώτο τρίμηνο, η ρίζα πρέπει να λαμβάνετε περιστασιακά σε μικρές δόσεις,  επειδή μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας, οι οποίες  μπορούν να επιφέρουν πρόωρο τοκετό ή αποβολή. Από την άλλη, μπορεί να είναι χρήσιμο όταν έχετε ξεπεράσει την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού και θέλετε να επισπεύσετε το χαρμόσυνο γεγονός.

Αν ανήκετε σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ginger με γλυκές πιπεριές, πιπέρι καγιέν (cayenne pepper) ή πάπρικα.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.