Web
Analytics
Η κουρκούμη (turmeric) καταπολεμά τον καρκίνο, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η κουρκούμη (turmeric) καταπολεμά τον καρκίνο, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Proceedings of the National Academy of Sciences», η κουρκούμη (κουρκουμάς ή turmeric), ένα ασιατικό μπαχαρικό, καταπολεμά ορισμένους θανατηφόρους τύπους καρκίνους, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Όλα τα οφέλη της κουρκούμης στην υγεία, οφείλονται στην ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει, την κουρκουμίνη. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει κατά 50% τον ρυθμό ανάπτυξης του όγκου, που έχει προσβάλλει τον προστάτη. Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει, ότι η κατανάλωση συμπληρώματος κουρκουμίνης, μπορεί να μειώσει κατά 36% το μέγεθος του όγκου στον πνεύμονα και κατά 40% την ανάπτυξη του όγκου στο παχύ έντερο.

Οι ερευνητές απέδειξαν ότι η κουρκούμη, αναστέλλοντας το ένζυμο DYRK2 , αποτρέπει την δράση των πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων (πρωτεασώματα), τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη του καρκίνου.  Με αυτό τον τρόπο, παρεμποδίζεται ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων, η μείωση των όγκων και επιβραδύνεται η ανάπτυξη του καρκίνου.

Μορφές καρκίνου, όπου εξαρτώνται από τα πρωτεασώματα, όπως ο τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού και το πολλαπλό μυέλωμα, μπορούν να ωφεληθούν από την κουρκουμίνη.

Ενώ υπάρχουν φαρμακευτικοί αναστολείς των πρωτεασωμάτων, έχουν την ανεπιθύμητη δράση να καταστρέφουν ταυτόχρονα και τα υγιή κύτταρα.

Σε αντίθεση, η κουρκουμίνη έχει λίγες παρενέργειες, είναι αποτελεσματική σε μικρές δόσεις, ενώ δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.

Επιπλέον, σταματά την ανάπτυξη των  αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τους καρκινικούς όγκους, ενώ απενεργοποιεί τα γονίδια που προάγουν την ανάπτυξη των όγκων. Ταυτόχρονα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίσει και να καταστρέψει τα κακοήθη κύτταρα.

Επίσης, σταματά την παραγωγή των μορίων προσκόλλησης, τα οποία επιτρέπουν  στα καρκινικά κύτταρα να κολλήσουν στα κυτταρικά τοιχώματα. Επίσης, προστατεύει το dna των κυττάρων, από την εμφάνιση καρκινικών μεταλλάξεων, περιβαλλοντικών τοξινών και ακτινοβολίας.

Τα οφέλη της κουρκούμης

Η κουρκούμη έχει πολλές ιδιότητες, που καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα βιοδιαθεσιμότητας. Ειδικότερα, όταν καταναλώνετε κουρκούμη, προσθέτοντας αυτό το μπαχαρικό στο φαγητό, η κουρκουμίνη διασπάται πολύ γρήγορα στο σώμα σας και εξαλείφεται. Αυτό σημαίνει, ότι ακόμη και αν βάλετε μεγάλη ποσότητα κουρκούμης στο γεύμα σας, δεν θα λάβετε τα αντίστοιχα οφέλη.

Η καλύτερη επιλογή είναι να προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας συμπληρώματα,  σε οργανική μορφή και από αξιόπιστες εταιρίες. Κάποια προϊόντα, περιέχουν 95% κουρκουμινοειδή (δραστικά συστατικά της κουρκούμης), με πολλά οφέλη για την υγεία.

Η πιπερίνη, που απαντάται στο μαύρο πιπέρι, συμβάλει στην απορρόφηση της κουρκούμης. Οπότε, αναζητήστε συμπληρώματα που περιέχουν και πιπερίνη ή απλά προσθέστε μαύρο πιπέρι στο φαγητό που μαγειρέψατε με κουρκούμη.

Επιπλέον, η κουρκούμη είναι λιποδιαλυτή και απορροφάται καλύτερα όταν καταναλώνεται με υγιή λίπη, ενώ η θερμότητα αυξάνει την διαλυτότητα της κουρκουμίνης. Γι’ αυτό το λόγο, πολλά άτομα προσθέτουν κουρκούμη στο γάλα και το ζεσταίνουν.

Η κουρκούμη, σε γενικές γραμμές, είναι ασφαλής. Αλλά, όσα άτομα έχουν θέματα υγείας με τους χοληδόχους πόρους ή με χολόλιθους, πρέπει να την αποφεύγουν. Επίσης, αν κάνετε χημειοθεραπείες, πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό, καθώς μπορεί να αλληλεπιδρά με ορισμένα χημειοθεραπευτικά φάρμακα.

 

Πηγή: Natural News

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.