Web
Analytics
Ξηρή επιδερμίδα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ξηρή επιδερμίδα

Ξηρό δέρμα είναι το δέρμα που δεν περιέχει λιπαρές προστατευτικές ουσίες, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού σμηγματογόνων αδένων. Η επιδερμίδα είναι άτονη με τάση να παρουσιάζει αντιαισθητικά λέπια. Το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από την τραχύτητα της επιδερμίδας, υπερκεράτωση, απώλεια της ελαστικότητας, ελαττωμένη ταχύτητα αναπαραγωγής των κερατινοκυττάρων. Είναι ένα άτονο, θαμπό και λεπτό δέρμα, το οποίο αν δεν υπήρχε εκ γενετής, μπορεί να αποκτήθηκε από φυσιολογικά αίτια (η γήρανση δέρματος), περιβαντολλογικά αίτια (ο αέρας, ο ήλιος, ο καπνός, ο τεχνητός κλιματισμός κλπ), παθολογικά αίτια (υποθυρεοειδισμός, υπερίδρωση, λήψη διουρητικών κλπ) ή ακόμα και διατροφολογικά αίτια (μη επαρκής κατανάλωση νερού, φρούτων, λαχανικών κλπ).
Τα συμπτώματα ενός τέτοιου δέρματος είναι η αίσθηση τραβήγματος, ξεφλουδίσματος και παρουσίασης κόκκινων σημαδιών. Σε όλο το πρόσωπο εντοπίζονται λεπτοί πόροι, ευρυαγγείες και πολλές επιφανειακές ρυτίδες, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια.

Περιποίηση ξηρού δέρματος

Ο καθαρισμός του ξηρού δέρματος απαιτεί κάποια τεχνική. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και το σκούπισμα με χαρτομάντιλα, γρήγορο και χωρίς τριβή. Η παρατεταμένη και επανειλημμένη χρήση νερού πρέπει να αποφεύγετε, αφού μπορεί να μεταβάλει την απλή ξηρότητα του δέρματος σε αφυδάτωση. Το σαπούνι επιβάλλεται να αντικατασταθεί με ενυδατικά γαλακτώματα και τονωτική λοσιόν (μη αλκοολούχα). Για βαθιά θρέψη και τόνωση της επιδερμίδας, είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ και η εβδομαδιαία χρήση ενός προϊόντος απολέπισης (peeling) και μιας πλούσιας σε ενυδατικά και βιταμινούχα συστατικά μάσκας καθαρισμού. Δεν πρέπει να παραληφθεί η καθημερινή φροντίδα, γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, με ειδικά προϊόντα που διώχνουν την κούραση και μειώνουν τις γραμμές και τις ρυτίδες. Απαραίτητη είναι η καθημερινή προστασία από τον ήλιο, με την χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας κατά την διάρκεια όλου του χρόνου.

Το μυστικό για τη φροντίδα του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος είναι η ενυδάτωση του οργανισμού από μέσα με την καθημερινή πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και μεγάλης ποσότητας νερού (2 λίτρα νερού την ημέρα) ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγονται η καφεΐνη και το αλκοόλ.

Τα προϊόντα μακιγιάζ θα πρέπει να είναι σε υγρή μορφή για να στρώνουν καλύτερα στην επιδερμίδα.

Θεραπείες σε νόμιμα ινστιτούτο αισθητικής

Για εντατική θεραπεία προτείνονται 3 θεραπείες (1 θεραπεία/εβδομάδα) ή περιποίηση τουλάχιστον μια φορά τον μήνα σε νόμιμο ινστιτούτο αισθητικής. Είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη καθημερινή χρήση σωστών επαγγελματικών προϊόντων στο σπίτι, για διαρκής ενυδάτωση, ενίσχυση και προστασία της επιδερμίδας. Η συχνότητα των θεραπειών και τα προϊόντα διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ενδιαφέροντος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αθηνά Ζωγοπούλου

 Αισθητικός - Κοσμητολόγος

Ιστότοπος: https://www.healthandbeauty.com.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.