Απόσυρση του φαρμάκου Zomigon για την Ημικρανία από την Ελλάδα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ασθενείς με ημικρανία η απόσυρση του φαρμάκου Zomigon από την Ελλάδα σύμφωνα με καταγγελίες που δέχεται ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από ασθενείς  οι οποίοι  δυσκολεύονται ή αδυνατούν να βρουν το Zomigon στα φαρμακεία.

Η απόφαση της εταιρείας AstraΖeneca για διακοπή της κυκλοφορίας της ζολμιτριπτάνης, ουσιαστικά αφήνει τους ασθενείς με ημικρανία  χωρίς επαρκή κάλυψη για την αντιμετώπιση των κρίσεων ημικρανίας τους, δεδομένου ότι στην ελληνική αγορά δεν κυκλοφορεί άλλο σκεύασμα ζολμιτριπτάνης.

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος με επιστολή του  τόσο προς την AstraZeneca όσο και προς τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής της ζολμιτριπτάνης στην Ελληνική αγορά, λαμβάνοντας υπόψιν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών που την έχουν ανάγκη.

Η Ζολμιτριπτάνη θεωρείται από τους ιατρούς φάρμακο πρώτης επιλογής για την αντιμετώπιση της ημικρανικής κρίσης, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και γρήγορα, καταστρέφει την ημέρα του ασθενή, καθιστώντας τον ανήμπορο ακόμη και για απλές λειτουργίες.

Πρόσθετες Πληροφορίες