Web
Analytics
Η επιγενετική απενεργοποιεί τα προβληματικά γονίδια - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η επιγενετική απενεργοποιεί τα προβληματικά γονίδια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, μέσω μελέτης της επιγενετικής, ότι η υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών μπορεί να απενεργοποιήσει τα ανεπιθύμητα γονίδια, σύμφωνα με το CBN NEWS.

«Έχω εξετάσει πολλά άτομα τα τελευταία 12 χρόνια όσον αφορά την επιγενετική. Και όλοι έχουν 2 με 5, που δεν είναι τόσο σπουδαία γονίδια», δήλωσε η Δρ. Sara Gottfried.

«Τυχαίνει, να έχω πρόβλημα με τα γονίδια που σχετίζονται με την αύξηση βάρους. Έτσι, έχω ένα γονίδιο που ονομάζεται fatso (FTO), και με προγραμματίζει να είμαι περίπου 90 κιλά, ανεξάρτητα από το τι κάνω», εξήγησε η Gottfried.

Ωστόσο η Gottfried βρήκε τον τρόπο να απενεργοποιήσει το γονίδιο fatso, τόσο στον εαυτό της όσο και σε άλλα άτομα, που το είχαν.

«Ένας από τους τρόπους για να κλείσετε τον διακόπτη του γονιδίου fatso είναι να ακολουθήσετε μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, κυρίως από λαχανικά. Ένα άλλο που κάνω είναι η γυμναστική, για το λιγότερο 30 με 60 λεπτά την ημέρα. Βοηθάει στην απενεργοποίηση του γονιδίου και διασφαλίζει ότι δεν αυξάνεται ο δείκτης μάζας του σώματος μου», συνέχισε η Gottfried.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν εξετάσεις DNA, επειδή δεν θέλουν να γνωρίζουν αν έχουν ένα προβληματικό γονίδιο, όπως αυτό του αλτσχάιμερ.

Αλλά οι ειδικοί λένε ότι είναι προτιμότερο να γνωρίζουμε διότι υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε, προκειμένου να σταματήσουμε την δράση αυτών των γονιδίων.

Για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Το Τέλος του Αλτσχάιμερ», ο Δρ. Dale Bredesen παραθέτει δεκάδες αλλαγές στον τρόπο ζωής, που έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές στην εξουδετέρωση του γονιδίου του αλτσχάιμερ για εκατοντάδες ασθενείς.

Μερικά παραδείγματα είναι η διατροφή χαμηλή σε ζάχαρη, η λήψη ορισμένων συμπληρωμάτων διατροφής όπως η κουρκουμίνη και η αποφυγή νευροτοξικών χημικών ουσιών όπως τα συνθετικά αρώματα.

Ο Δρ Kenneth Pelletier ασχολείται με την πρακτική εφαρμογή της επιγενετικής στο βιβλίο του «Αλλάξτε τα γονιδιά σας, αλλάξτε την ζωή σας», στο οποίο δηλώνει ότι το DNA δεν είναι το πεπρωμένο μας.

«Στην αρχή σκέφτηκα όπως ο καθένας, ότι η επιγενετική καθορίζει ποιοι είμαστε: το χρώμα των μαλλιών, το βάρος, τις παθήσεις που θα εμφανίσουμε, πόσο θα ζήσουμε. Στην συνέχεια όμως, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν έτσι», δήλωσε ο Pelletier.

Για παράδειγμα, τα δίδυμα με ακριβώς το ίδιο DNA, πολύ συχνά δεν έχουν την ίδια υγεία, λόγω επιγενετικής. Με άλλα λόγια, η συμπεριφορά του ενός διδύμου ενδέχεται να ενεργοποιήσει ένα συγκεκριμένο γονίδιο, ενώ η συμπεριφορά του άλλου διδύμου ενδέχεται να απενεργοποιήσει το ίδιο γονίδιο.

Επομένως, όταν πρόκειται για τα γονίδια, η συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει συνέπειες για εμάς και τους προγόνους μας.

 

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το CBN NEWS

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.